Wczytuję dane...
Waga produktu: 15 kg
Realizacja zamówienia: do 3 dni roboczych
Producent: Eggersmann

Owies poddany procesowi gniecenia obrobiony hydrotermicznie

Zawarta w nim skrobia jest bardzo dobrze trawiona w jelicie cienkim.

Wysoki poziom śluzu owsianego, wspomagającego trawienie i chroniącego błonę jelita cienkiego, duży udział nienasyconych kwasów tłuszczowych i podstawowych aminokwasów (lizyny i metioniny) to tylko niektóre z zalet tego zboża.

Ponadto jest chętnie żuty przez konie i dlatego dobrze miesza się ze śliną - to ważne dla procesu trawienia. Jednakże owies posiada bardzo niekorzystny stosunek wapnia do fosforu. Zawiera mało wapnia, a dużo fosforu i niezbędne jest bilansowanie stosunku tych pierwiastków względem siebie odpowiednimi suplementami mineralnymi.

Eggersmann Walzhafer został poddany procesowi gniecenia.

Poprzez wydzielające się w jego trakcie ciepło enzymy rozkładające tłuszcze są dezaktywowane, a ziarna stabilizowane.

Ponadto, dzięki hydrotermicznemu potraktowaniu gniecionego ziarna, niekorzystne skutki takie jak obecność w ziarnie zarodników pleśni bądź jełczenie tłuszczu, które mogą się pojawić podczas standardowego gniecenia, są całkowicie wyeliminowane.

Skład:

97 % owies płatkowany,

3 % melasa z trzciny cukrowej

84,0 g/kg białko og. strawne

11,6 MJ/kg energia strawna

Analiza:

10,60 % białko surowe,

4,50 % tłuszcz surowy,

9,70 % włókno surowe,

3,00 % popiół surowy,

0,10 % wapń,

0,30 % fosfor,

38,0 % skrobia